BSO de Tuimelaar

Buitenschoolse opvang de Tuimelaar is gevestigd in het gebouw van de Vrijeschool op locatie Maasstraat. De Tuimelaar voorziet ouders van kinderen (4 t/m 12 jaar) van buitenschoolse opvang (BSO). De Tuimelaar is op doordeweekse dagen geopend vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur (op aanvraag tot 19.00 uur). Bij vakanties of plotseling uitgevallen schooldagen, is de Tuimelaar open van 7.30-18.30 uur (op aanvraag tot 19.00 uur). U kunt kiezen voor minimaal 2 of meerdere dagen opvang.

De kinderen worden van school opgehaald door de leidsters met de auto. Als alle kinderen aanwezig zijn starten we met een eet en drinkmoment en daarna zoeken we de omringende natuur op. Hier is ruimte om te spelen en te ontdekken, maar er zijn ook georganiseerde activiteiten. Rond 16.30 uur ronden we het spel af en keren we terug naar de Tuimelaar. Tussen 17.00 en 18.30 uur (op aanvraag tot 19.00 uur) kunnen kinderen spelen in de tuin of binnen even ontspannen met bijvoorbeeld een boek, tot zij opgehaald worden door hun ouders/verzorger. Als het kind na 17.45 uur wordt opgehaald en de ouders het wensen, kan er om 17.00 uur nog een maaltijd verzorgd worden.

Speerpunten van buitenschoolse opvang de Tuimelaar zijn gezonde voeding en veel bewegen in de natuur. Meer informatie over ons vindt u ook in het pedagogisch beleidsplan. U vindt in dit plan bijvoorbeeld informatie over het brengen en halen van uw kind, over wennen in de groep en over onze dagindeling. Daarnaast krijgt ieder kind een eigen mentor toegewezen.
Pesten wordt niet geaccepteerd en onze aanpak tegen pesten staat beschreven het pestprotocol.

Bent u benieuwd naar de opvangkosten voor uw specifieke gezinssituatie en wensen, bekijk dan de informatie over onze tarieven. En mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met kinderopvang de Roezemoes. Inschrijven van uw kind kan via ons inschrijfformulier.

Verdere informatie over BSO de Tuimelaar: