BSO de Tuimelaar

Buitenschoolse opvang de Tuimelaar is gevestigd in basisschool de Fontein op locatie Maasstraat. De Tuimelaar voorziet ouders van kinderen (4-12jr.) op basisschool de Fontein van voorschoolse en naschoolse kinderopvang. Basissch.ool de Fontein hanteert een continurooster, waardoor tussentijdse opvang onnodig is. De Tuimelaar is op doordeweekse dagen geopend van 7.00-8.30u en 14.00-18.30u (op aanvraag tot 19.00u). Bij vakanties of plotseling uitgevallen schooldagen, is de Tuimelaar open van 7.00-18.30 (op aanvraag tot 19.00u).

Kinderen en leidsters ontbijten gezamenlijk bij de Tuimelaar. Dit ontbijt wordt verzorgd door de Tuimelaar en bestaat uit een verantwoorde biologische broodmaaltijd. Na het ontbijt hebben kinderen nog tijd om even te spelen of te ontspannen. De kinderen worden om 8:15 uur naar school gebracht. Kinderen in de onderbouw worden tot in de klas gebracht en kinderen in de bovenbouw gaan zelfstandig naar hun klas.

De kinderen verzamelen na schooltijd bij de Tuimelaar. Ze worden lopend of met de fiets door de leidsters opgehaald, dan wel door de school gebracht. Kinderen die op scholen verder dan loop/fietsafstand zitten worden per taxi/auto opgehaald. Als alle kinderen aanwezig zijn starten we met een eet en drinkmoment en daarna zoeken we de omringende natuur op. Hier is ruimte om te spelen en te ontdekken, maar er zijn ook georganiseerde activiteiten. Rond 17:00 uur ronden we het spel af en keren we terug naar de Tuimelaar. Tussen 17:30 en 18:30 uur (op aanvraag tot 19:00 uur) kunnen kinderen spelen in de tuin of binnen even ontspannen met bijvoorbeeld een boek, tot zij opgehaald worden door hun ouders/verzorger. Kinderen kunnen indien gewenst om 17:30 uur een maaltijd krijgen.

Speerpunten van buitenschoolse opvang de Tuimelaar zijn gezonde voeding, veel bewegen in de natuur en huiswerkbegeleiding. Meer informatie over ons vindt u ook in het pedagogisch beleidsplan. U vindt in dit plan bijvoorbeeld informatie over het brengen en halen van uw kind, over wennen in de groep en over onze dagindeling. Pesten wordt niet geaccepteerd en onze aanpak tegen pesten staat beschreven het pestprotocol.

Bent u benieuwd naar de opvangkosten voor uw specifieke gezinssituatie en wensen, bekijk dan de informatie over onze tarieven. En mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met kinderopvang de Roezemoes. Inschrijven van uw kind kan via dit inschrijfformulier.

Verdere informatie: