BSO het Avontuur

Buitenschoolse opvang het Avontuur is gevestigd op locatie de Wold. Het Avontuur voorziet ouders van kinderen (4-12jr.) op basisscholen Horizon, De Driemaster en ’t Schrijverke van voorschoolse, tussentijdse en naschoolse kinderopvang. Het Avontuur is op doordeweekse dagen geopend van 7.00-18.30u (op aanvraag tot 19.00u).

Kinderen en leidsters ontbijten gezamenlijk bij het Avontuur. Dit ontbijt wordt verzorgd door het Avontuur en bestaat uit een verantwoorde biologische broodmaaltijd. Na het ontbijt hebben kinderen nog tijd om even te spelen of te ontspannen. De kinderen worden om 8:15 uur naar school gebracht. Kinderen in de onderbouw worden tot in de klas gebracht en kinderen in de bovenbouw gaan zelfstandig naar hun klas.

Op dagen dat de kinderen tot 15:15 uur op school verblijven kunnen ze tussen de middag overblijven bij het Avontuur. Gezamenlijk met de leidsters eten de kinderen dan een warme lunch. Het is een gevarieerde biologisch vegetarische lunch die met de seizoenen meegaat. De maaltijden volgen de richtlijnen van het voedingscentrum. Na de lunch is er tijd om vrij te spelen en om 13:10 uur worden de kinderen teruggebracht naar hun klas. De kinderen in de onderbouw worden begeleid tot in de klas en de kinderen in de bovenbouw gaan zelfstandig naar hun lokaal. Het ophalen en wegbrengen word in samenspraak met de school georganiseerd, maar geschiedt altijd onder begeleiding van de BSO of de betreffende school.

De kinderen verzamelen na schooltijd bij het Avontuur. Ze worden lopend of met de fiets door de leidsters opgehaald, dan wel door de school gebracht. Kinderen die op scholen verder dan loop/fietsafstand zitten worden per taxi/auto opgehaald. Als alle kinderen aanwezig zijn starten we met een eet en drinkmoment en daarna zoeken we de omringende natuur op. Hier is ruimte om te spelen en te ontdekken, maar er zijn ook georganiseerde activiteiten. Rond 17:00 uur ronden we het spel af en keren we terug naar het Avontuur. Tussen 17:30 en 18:30 uur (op aanvraag tot 19:00 uur) kunnen kinderen spelen in de tuin of binnen even ontspannen met bijvoorbeeld een boek, tot zij opgehaald worden door hun ouders/verzorger. Kinderen kunnen indien gewenst om 17:30 uur een maaltijd krijgen.

Speerpunten van buitenschoolse opvang het Avontuur zijn gezonde voeding, veel bewegen in de natuur en huiswerkbegeleiding. Meer informatie over ons vindt u ook in het pedagogisch beleidsplan. U vindt in dit plan bijvoorbeeld informatie over het brengen en halen van uw kind, over wennen in de groep en over onze dagindeling. Pesten wordt niet geaccepteerd en onze aanpak tegen pesten staat beschreven in het pestprotocol.

Bent u benieuwd naar de opvangkosten voor uw specifieke gezinssituatie en wensen, bekijk dan de informatie over onze tarieven. En mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met kinderopvang de Roezemoes. Inschrijven van uw kind kan via dit inschrijfformulier.

Verdere informatie: