Kinderdagverblijf Wollewei

Kinderdagverblijf Wollewei is gevestigd op locatie Maasstraat en is op doordeweekse dagen geopend van 7.30-18.30u (op aanvraag tot 19.00u). Wollewei vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. Speerpunten van kinderdagverblijf Wollewei zijn gezonde voeding, veel bewegen in de natuur en een goede aansluiting met de basisschool. Daarnaast heeft Wollewei altijd voldoende extra kleding en luiers, ouders hoeven deze niet zelf mee te  nemen. Meer informatie over ons vindt u ook in het pedagogisch beleidsplan. U vindt in dit plan bijvoorbeeld informatie over het brengen en halen van uw kind en over wennen in de groep.

Ouders kunnen kiezen voor minimaal 2 of meerdere dagen of dagdelen opvang. De kinderen krijgen uitsluitend biologische voeding te eten en te drinken en tijdens de lunch krijgen ze een warme biologisch vegetarische lunch, aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Voor baby’s kan indien gewenst moedermelk bewaard en opgewarmd worden. Ook kunnen moeders, indien gewenst, de baby zelf voeden. De kinderen verblijven veel buiten in de grote ontdekkingstuin. In onze tuin vind je ook onze dieren: we hebben een prachtige kippenren, waar we samen met de kinderen onze eitjes rapen; en er huppelen ook wat konijnen en cavia’s rond. Met speciale kleding mogen de kinderen onder begeleiding naar de dieren toe.
Of we gaan in kleine groepjes op stap naar het dichtbij gelegen park. Als de ouders het wensen kan er om 17.30 uur nog een maaltijd verzorgd worden, als het kind na 17.45 uur wordt opgehaald.

Speciaal voor peuters van 2 tot 4 jaar bieden wij peuteropvang aan. Peuteropvang is de vroegere peuterspeelzaal en is bedoeld als voorbereiding op de basisschool. Het dagelijkse programma van de peuters is daar op afgestemd, maar ook voor deze groep kinderen blijft buiten zijn en natuurbeleving een belangrijk onderdeel van de opvang.

Bent u benieuwd naar de opvangkosten voor uw specifieke gezinssituatie en wensen, bekijk dan de informatie over onze tarieven. En mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met kinderopvang de Roezemoes. Inschrijven van uw kind kan via ons inschrijfformulier.

Verdere informatie over Wollewei: