Gezonde voeding

Kinderopvang de Roezemoes besteedt veel aandacht aan gezonde voeding. Als tussendoortjes krijgen de kinderen biologische groentesnacks en biologisch fruit. Drankjes bestaan uit water en thee. Ook stimuleert kinderopvang de Roezemoes ouders om gezonde traktaties uit te delen bij verjaardagen en afscheid. Leidsters bepalen of traktaties uitgedeeld worden tijdens het eet- en drinkmoment, of dat traktaties mee naar huis gaan.

Om het belang van gezonde voeding nog eens extra te benadrukken, eten kinderen van het KDV sinds 1 januari 2018 samen met de leidsters een gezonde warme biologische en vegetarische lunch, in lijn met de adviezen van het voedingscentrum. Dat betekent o.a. dat maaltijden beperkte hoeveelheden zout, suiker en verzadigde vetten bevatten en dat kinderen voldoende vezels binnen krijgen. Ook leren kinderen samen rustig eten op vaste tijden. Ze krijgen goede voedingstoffen binnen en ze volgen zowel elkaars voorbeeld als het voorbeeld van de leidsters.

De lunch wordt vers bereid door de leidsters. Elke week wordt een gevarieerd menu opgesteld; waar we ook ‘vergeten groente’ als pastinaak niet schuwen. En de ervaring leert: de kinderen genieten ervan!

Meer informatie over gezonde voeding voor uw kind vindt u op de website van Het Voedingscentrum of door onderstaande links aan te klikken: