Nieuws

Mini-boerderij

Ze zijn weer terug!

We hebben op locatie Pluim (Wold) al geruime tijd onze eigen kippen en konijnen. Maar door een onstuimige periode van vandalisme en vernieling hebben we besloten om de dieren uit veiligheid tijdelijk weg te halen. Na het nemen van veiligheidsmaatregelen is het moment weer daar, de dieren zijn weer terug!

De kippen en konijnen hebben hun plekje weer gevonden in onze mini-boerderij en kunnen weer heerlijk rond huppelen en scharrelen.

24 oktober 2023|

Bitcare Ouder App

Sinds september 2023 werken we met de fantastische Ouder App van Bitcare!

De app is ontzettend makkelijk in gebruik en alle informatie over het kind, staat op één plek. Van foto’s, facturatie tot aan een heuse chatfunctie. Ook het doorgeven van ziekte en/of verlof is nu heel eenvoudig door te geven via de app.

24 oktober 2023|

Oproep deelname oudercommissie

Ouders van de commissie vertegenwoordigen de belangen van ouders/opvoeders van de kinderen op de locatie de Tuimelaar en Pluim. De oudercommissie bewaakt en bevordert de kwaliteit door advies uit te brengen. Vind je het fijn om mee te denken, mee te praten en advies te geven? Neem dan contact op via info@deroezemoes.nl.

9 november 2022|

Beer Kiki gaat weer uit logeren

Logeerberen Kiki en Kleine Beer met hun koffertjesBij kinderdagverblijf Pluim hebben twee beren hun koffertjes gepakt. Logeerbeer Kiki mag met de grote kinderen mee naar huis en Kleine Beer blijft liever slapen bij de jongsten.

Overal in het land komen kinderen thuis van hun kinderdagverblijf (KDV) met een lieve knuffel in hun knuistjes. Het zijn logeerknuffels die – meestal een paar nachtjes – mee uit logeren mogen. Natuurlijk vinden de kinderen het geweldig: het voelt heel bijzonder om dé knuffel van het KDV mee naar huis te mogen nemen. Maar het is ook heel leerzaam: een kind maakt niet alleen op een speelse manier kennis met het concept ‘logeren’; het mag daarna ook aan de rest van de groep vertellen welke avonturen de beer allemaal heeft meegemaakt. Uiteraard kunnen de ouders ook aan de slag, want de logeerberen nemen ook een voorleesboekje mee.

Logeerkoffertje

Kiki en Kleine Beer hebben elk hun eigen koffertje met alle spullen die een logeetje nodig heeft, zoals kleertjes, een washand, een handdoek en een tandenborstel. Natuurlijk gaan de kinderen goed voor Kiki en Kleine Beer zorgen; heeft de beer zijn tandjes al gepoetst, en heeft hij zijn handjes wel ‘gewassen’? Ook voor ouders is er een actieve rol. De beren nemen namelijk ook een voorleesboekje mee. Het is de bedoeling dat het boekje een paar keer aan het kind (en de beer) wordt voorgelezen. Daarna mag het kind op het invulformulier een speciale sticker plakken met zijn of haar oordeel over het boek. Was het wel leuk? Ook kan er een werkje gemaakt worden op het invulformulier. Eenmaal terug bij Pluim mag het kind in de kring verslag doen van alles wat het samen met Kiki of Kleine Beer heeft meegemaakt.

16 januari 2020|